TEMPÓVÁLTÁSBAN AZ ICM! – DŐLNEK A NAGYPONTYOK A TISZA-TÓBÓL!

 • kedd, 04 június 2019
 • 4960 times

 

Eddig sem panaszkodtunk a II. International Carp Marathon teljesítményére, de ma olyan fordulatra pörgött fel a viadal, ami már inkább a hajráhangulatok sajátja. Délelőtt volt olyan csapat, amelynek a mérésig kis híján megtelt a pontyzsák-készlete, de ami még jobban fűti a verseny gőzgépét az nem egyéb, minthogy teljes joggal kijelenthető: NAGYHALAS AZ ICM!

Talán emlékszünk arra, hogy tavaly, a próbaévnek is betudható első ICM versenyen két 20 pluszos hal mellett, négy 15 pluszos és bő két tucat tíz pluszos ponty demonstrálta ennek a titokzatos vadvíznek az adottságait és nagyon reménykedtünk benne, hogy az élmény nem volt egyedi és ismételhetetlen.  Bár a verseny csak ma késő este ér félidőhöz, fohászunkra minden kétkedést elsöprő bizonyosság érkezett!

Bár a második 20 pluszos halunk még várat magára, 15 pluszos fogásból már kereken tízet jegyzünk, ami egészen egyszerűen hihetetlen teljesítmény a szinte őstermészeti állapotokat felvonultató Tisza-tótól! Persze ehhez nélkülözhetetlenül szükség van az olyan csapatokra, akik nem ijedtek meg ennek szépséges, de csak a legmakacsabb kitartást díjazó vadvíz-ország zsinórreszelő tuskósoraitól, hínármezőitől, az áradó Tisza minden korábban szerzett tapasztalati érvényt kigúnyoló arcától.

És legnagyobb örömünkre ilyen csapatokat látunk most hatalmas csatában! Reggel, a TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. halőreinek segítségével sorban mértük az újabb termetes, szebbnél szebb halakat, de a szemre legpompásabb példányt a TISZA TAVI PONTYOSOK prezentálták a „B” szektorban (ROD BUILDING STUDIO), ahol is egy olyan pompás színezetű, aranysárga, öblös szájú pontygyönyörűséggel volt alkalmunk találkozni (18.450 g), amelyet ha nem siettünk volna útjára engedni, talán még most is csodálnánk.

Ám a napi legnagyobb hal csata favoritja a szintén középszektoros M.BAITS VIDRA TEAM matracában pihent meg egy 20 kilogrammot súroló példány formájában (19.625 g), akik ezzel a fogással az előkelő ötödik helyre ugrottak az összetett fogási listán.

Bizony ilyen nagyhalas élmény után óhatatlanul visszacsengenek TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT. ügyvezetőjének, Hegedűs Gábornak a szavai, aki kilátásba helyezte ezeknek a szép, öreg halaknak a jövőbeni védelmét. MI NAGYON TÁMOGATJUK AZ ELKÉPZELÉST!

A „C” szektor egy picit lemaradt ma a másik két grund favoritjai által diktált tempóváltásban, de bőven van még idő meglódulni az élbolyostromhoz. Jó példa erre a tabellán csak tegnap reggel moccanó címvédő C.S. CRAP ARAD 1 az „A” szektorban (WAVE FISHING), aki mára már bent van az első tízben, és a szintén lépéshátrányból utógyújtó szomszéd PONTYCENTRUM 1 is, akik a lehető legszorosabb ostrompozícióban a negyedik helyen tartják magukat.

Nincs könnyű azonban annak, akik a triumvereket be akarja fogni ezen a versenyen. Mindhárom, napok óta dobogós csapatról elmondható, hogy tudván, érezvén a többieknél most halasabb lehetőséget, eszméletlen tempót diktálnak a vetélytársak lemorzsolása érdekében. A ma délelőtti adatfelvitel ennek megfelelően az alfa- és bétaállást versenykezdet óta felváltva uraló két csapatnak jókora pofont adott!

A kettőjük harcában eddig harmadik helyre szoruló NIKL-CARP'R'US, bő 50 kilogrammnyi halat virított és 100 kilós összfogás fölé emelkedve átvette a vezetést. A „B” szektoros nagy riválisok külön csatáját délelőtt a ROD BUILDING STUDIO nyerte, egy jobb halnyi előnnyel rápirítva az élről így harmadik helyre „pottyanó” WAVE FISHING-es fiúktól.

Hatalmas tehát a harc és már csak tíz csapat nem iratkozott fel a listára. Közülük néhányuknál megálltunk ma egy „motivációs” csapatkép erejéig, de a hangulatot elnézve megnyugodtunk: nincs hiba a hitben és kitartásban!

Puskaporos ICM második félidőt kívánunk nekik is: HAJRÁ MINDENKI, HAJRÁ TISZA-TÓ!

ICM

I. Internatonal Carp Marathon 2018.

Login to post comments

Blogolj

 • Tisztelt Versenyzők, Érdeklődők!
  Tisztelt Versenyzők, Érdeklődők! A mai nappal megszületett a döntés a III. ICM versennyel kapcsolatban. Sok szempontot kellett figyelembe…
  03/05/2020 - 13:26
 • Fontos információ!
  Fontos információ!❗️❗️❗️Tisztelt versenyzők, érdeklődők, támogatók.A járványhelyzetre tekintettel a verseny időpontján változtattunk. A korábban meghirdetett június 6-13. időpont lép…
  04/04/2020 - 06:35
 • Tisztelt versenyzők!
  Elég nyilvánvaló, hogy március-április hónapban semmifajta rendezvényre nem kerülhet sor. Ezen lehet vitatkozni, de felelős szervező ezt belátja,…
  20/03/2020 - 06:25
 • A regisztráció NEM ÁLL MEG...
  A regisztráció NEM ÁLL MEG...Többetek kérdésére válaszolva, a regisztráció addig nem áll meg, amíg 40 csapat be nem…
  18/11/2019 - 16:28
 • NA ERRE MÉG MI SEM SZÁMÍTOTTUNK!
  ℹ️NA ERRE MÉG MI SEM SZÁMÍTOTTUNK! 48 ÓRA ALATT 24 CSAPAT REGISZTRÁLT, ÉS TÖBBEN MÁR BE IS FIZETTÉK…
  18/11/2019 - 16:25
 • ITT A VÉGE – MEGVAN A GYŐZTES!
  Lehullt a lepel a záróünnepségen, felkerült az i-re a pont, nyilvánosak az eredmények! Nemsokára hivatalosan is elköszönünk Tőletek,…
  09/06/2019 - 11:30
 • TÚL A KÉT TONNÁN! – KEZDŐDIK AZ ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT!
  TÚL A KÉT TONNÁN! – KEZDŐDIK AZ ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT! ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT!Az izgalmak fokozása érdekében ma délelőtt 10 órától teljes ICM hírzárlat lép életbe! Az utolsó…
  07/06/2019 - 06:31

Kapcsolat

 • home International Carp Marathon
 • phone +36 70 316 - 4583 (8:30 - 19:30)
 • mail icmtiszato@gmail.com
 • mapSarud

Kövess minket!