INDUL A TISZA-TAVI NAGYPONTY SHOW – WELCOME ICM!

  • vasárnap, 02 június 2019
  • 488 times


Örömmel jelentjük, hogy eljött a várva-várt nagy nap és néhány óra múlva megkezdi kihívásokkal teli menetelését a hazai bojlisviadalok legújabb üdvöseként tavaly debütáló II. International Carp Marathon! A nagybetűs VERSENY, amely az ismeretlen útjára lépve bebizonyította, hogy a Tisza-tó vadvízi viszonyai között parádés nagypontyos csatát rendezni!
Egy éve telt el azóta. Egy előkészületekkel és folytonos szervezéssel telő hosszú esztendő, amelynek eredményeképpen újra itt vagyunk. Tegnap egy fantasztikus atmoszférájú, regisztrációval, közös vacsorával és koccintásokkal fűszerezett 0. napi este keretében welcome partit tartottunk Abádszalókon, ahol a csapatokkal együtt hangolódtunk a tét nélküli utolsó órák baráti forgatagában.
Ízlelgettük ennek a még teljességgel előttünk álló, fantasztikusnak ígérkező versenynek a hangulatát, eshetőségeit, de minden latolgatás és véleményfejtegetés mellet is csupa-csupa megválaszolatlan kérdéssel állunk szemben. Milyen lesz a haljárás? Mennyi hal kerül matracra? Mekkorák lesznek a legnagyobbak? És beüt-e egy olyan igazán istenes fogás képében az igazi tisza-tavi nagyponty „ménkű”?
Annyi már bizonyos, hogy a Tisza-tó, ez a vadvízjellege miatt kiszámíthatatlan nagyponty-rezervátum, egyszeriben sutba kényszerítette a tavalyi tapasztalatokat. Az áradó Tisza miatt most merőben más a víz, teljesen más az időjárás jellege és új szektorok, helyek is vannak a pályán. A feladat alighanem mesterfokon adott.
De az ICM alighanem éppen ettől az, ami. Alaposan újrakeveri a bojlis kártyát, amelyből tudás, szerencse és szívós kitartás révén igazából bárkinek lehet esélye kihúzni a legütősebb nagypontyos aduászokat!
Óriási öröm számunkra, hogy a verseny ázsiója minden tekintetben növekedni tudott. Mezőnyben, tétben, kihívásban. A tavalyi csapatkontingenst magasan túllépve idén már 34 team veszi fel a kesztyűt, amelyért meg kell hagyni, nem kis bátorság nyúlni. Ezt már tudjuk egyetlen évad után is. A Tisza-tó rendkívüli ellenfél, amely ugyan nem fukarkodik csodás, acélos izmú nagypontyaival, de kőkemény árat kér érte.
Ennek függvényében a II. ICM győztesének „csapatmarkát” kereken 1.000.000 forint készpénz üti, de a többi dobogós, a legnagyobb halat jegyző gárda és a szektorhelyezettek sem maradnak díjak nélkül. Úgy érezzük azonban, hogy mindez csak hab lesz a tortán. Az igazi dicsőség ugyanis minden csapat vállára kivétel nélkül és egyformán rászáll majd. Ez pedig nem egyébért, mint a becsülettel végigküzdött 164 óra minden egyes percéért jár majd.
Az „versenypakli” tehát az asztalon, ismeretlen lapjai az elkövezendő órák és napok alatt lassan feltárulnak majd. Ma reggel bizonyára már mindenki arcán megjelenik az a versenydrukk, ami hűen tükrözni fogja ennek a versenynek minden erkölcsi, eszmei tétjét, értékét is.
Ma délelőtt tehát pontban 9 órakor hivatalosan is felvonjuk a versenyzászlót az abádszalóki nyitóünnepségen, ahová várunk Benneteket főszereplő csapatokat, illetve meghívott vendégeinket, támogatóinkat is: WAVE FISHING; PONTYCENTRUM MAGYARORSZÁG; TISZA TAVI SPORTHORGÁSZ KFT.; ABÁDSZALÓK ÖNKORMÁNYZATA; ROD BUILDING STUDIO; VIKINGCARP; CARPEXPRESS BAITS; FANATIC BAITS; PROLOGIC; TISZA-TÓ STRAND NONPROFIT KFT.; TOURINFORM – ABÁDSZALÓK; CARPSTORE; CZIFRA CSÁRDA.
Hajrá ICM, hajrá Tisza-tó!

Last modified on vasárnap, 02 június 2019 09:15
ICM

I. Internatonal Carp Marathon 2018.

Login to post comments

Blogolj

Kapcsolat

  • home International Carp Marathon
  • phone +36 70 316 - 4583 (8:30 - 19:30)
  • mail icmtiszato@gmail.com
  • mapSarud

Kövess minket!