ICM VERSENYÉRTÉKELŐ – TÖRTÉNELMET ÍRTUNK!

 • szerda, 13 június 2018
 • 1456 times

ICM VERSENYÉRTÉKELŐ – TÖRTÉNELMET ÍRTUNK!
Kellett egy-két nap, hogy felocsúdjunk az ICM álomból! A végső huszonnégy óra izgalmai ugyanis katartikus hangulattal koronázták a versenyt és szédületes teljesítményre sarkalták a Tisza-tó rendkívüli kihívásaival birkózó csapatokat!
Bár a hírzárlat miatt semmit sem oszthattunk meg Veletek, de most eláruljuk: szombatra virradóan szelesre fordult idő a verseny egyik legpontyosabb éjjelét és reggelét adta, ami az addig kialakult eredményekre sorsfordító hatást gyakorolt. 
Az ICM egész heti tempójához méltóan az utolsó mérlegelésen káprázatos uszonyosok kerültek elő a pontyzsákokból. Bár a Pontycentrum legnagyobb halas díját a Mordor-Bait Bait-től már senki sem hódította el a Wave Fishing Products „A” szektorban, befutottak végre azok a gyönyörű pontyok, amelyek némileg hiányoztak addig a 14-15 kilogramm körüli súlytartományból. Az „B” szektoros ZoPiT Bait Service Straubing csapatának és a „A” szektoros Tisza-tavi Pontyosok egységének is sikerült mérlegre tenni ezekből a szép pikkelyesekből egyet-egyet, utóbbiak 15.325 grammos hala egyben a hírzárlat ideje alatti legnagyobb fogást jelentette.
A Tisza-tavi pontyokról itt érdemes külön szót ejteni. Feltűnően nyúlánkak, sok köztük a kifejezetten nyurga forma, nagyon erősek (a pontymatracon is), ami egyértelműen az élő Tisza „anyáskodásának” köszönhető. Tükrös alig van köztük, összesen ha tíz került bemérésre a verseny ideje alatt.
Az utolsó 24 óra azonban nem csupán ráadást, hanem drámai pillanatokat is tartogatott. A Rod Building Studio-s „C” szektorban, ahol az előző napokban a Wave Fishing Team gárdája robot üzemmódban az első helyig dolgozta fel magát bámulatos mód, egyik óráról a másikra megállt a hal. Bár a kimerült Wave-es fiúkban lett volna még egy utolsó erőn felüli adrenalin-löket, a hal egészen egyszerűen elfogyott előlük.
Így történt meg, hogy az általuk csütörtökön lekölözött „A” szektoros C.S. Crap Arad csapata – az utolsó mérlegelésre is megbízhatóan szállítva darabosabb halait – végül visszavette a vezetést, ezzel el is döntve a gigászi tisza-tavi nagypontyos csata végkimenetelét. MEGÉRDEMELT GYŐZELMÜKHÖZ GRATULÁLUNK!
Az így második helyre csúszott Wave Fishing Team tagjai már a verseny lefújása előtt elszámoltak valószínűsíthető sorsukkal, s mint mondták, csalódottságra nincs okuk, hiszen „amennyit az abádszalóki szektor adott pluszban, annyit el is vett.” (Szavaik őszinteségét a győztessel való közös fotózkodás mindennél jobban igazolta, FAIR PLAY RESPECT!)
A véghajrában egyébiránt külön ki kell emelni a Pontycentrum csapatát a Special Baits & Fanatic „B” szektorban, akik a kiszélesedő Sarudi-medence egy sulyom-, akadó- és nádfalmentes állásán négy-öt napig szinte csak vegetáltak, majd az utolsó két nap huszáros hajrájával az ötödik helyre robbantak be.
Persze mindez már csak a záróesemény emelkedett perceiben derülhetett ki, amelynek a Süllőfészek büfé és a felzászlózott dísztribün adott helyszínt szombaton délelőtt. Szamosi Attila és Kiss Árpád főszervezők az eredményhirdetés felvezetőjében nem kisebb szavakkal értékelték a versenyt, minthogy AZ I. INTERNATIONAL CARP MARATHON TISZA-TÓ VIADAL TÖRTÉNELMET ÍRT! Méghozzá nem is akármilyet!
A statisztika önmagáért beszél. Legnagyobb hal: 22 kg; 20+-os hal: 2db; 10+-os hal: 35 db; összfogás: 1731 kg. Mint hangsúlyozták, ennek ellenére nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az első intenzív nagypontyos mustra után, de tény, hogy a fogási eredmények mindenkit megleptek mind mennyiség, mind egyedsúly tekintetben. Ez pedig olyan bíztató jövőképet vetít előre, amelyre építkezni bátran lehet.
A Tisza-tó igazi vadvíz, amely máris megtalálta a bojlisok azon versenyközönségét, akik nem riadnak meg az extrém nehézségektől. Tudjuk, igen. A halbőség ellenére nem könnyű nagypontyos vámot venni a tározótól. Víz alatt „mumifikálódott” erdők csonkjai, gödrök, hajózóárkok (és zsinórszaggató hajók), nádfalak és nádszigetek, komoly áramlásokat okozó viharos szél, széles vízfelületek és persze a verseny szimbólumává avanzsált sulyom adták fel a bojlisleckét mesterfokon.
De Ti megálltátok a helyeteket ezen az óriási kihívást jelentő próbán! Nem is akárhogyan, hiszen minden csapatnak sikerült eredményesnek lennie!
LEGYETEK BÜSZKÉK MAGATOKRA, MERT MI AZOK VAGYUNK RÁTOK!
Ez a verseny a bojlis próbatételek ultrája volt, amely elképzelhetetlenül sok élményt, örökre emlékezetes pillanatot, új ismereteket és ismeretségeket adott! Számítunk Rátok jövőre is, illetve minden olyan pártfogónkra, támogatónkra, segítőnkre, aki végig velünk voltak ezen a fantasztikus élményeket nyújtó egy hétben! KÖSZÖNJÜK!
Nincs más hátra, minthogy hivatalosan is bezárjuk az I. International Carp Marathon Tisza-tó versenyistállóját, ahol kitörölhetetlen, új fejezetet íródott a nagypontyos életérzések méltán dicső hazai nagykönyvébe!
Jövőre, Veletek, Ugyanitt! HAJRÁ ICM, HAJRÁ TISZA-TÓ, VISZONTLÁTÁSRA!!!
Támogatóink voltak:
• ROD BUILDING STUDIO
• SÜLLŐFÉSZEK BÜFÉ
• BARK.HU
• B-B CARPBAIT
• SPECIAL BAITS
• TISZA-TAVI SPORTHORGÁSZ KFT.
• FANATIC HORGÁSZHÁZ
• PONTYCENTRUM MAGYARORSZÁG
• WAVE FISHING
• BAIT SERVICE STRAUBING
• PROLOGIC MAGYARORSZÁG
• INOX CARP HUNGARY
• ZADRAVEC BAITS

Last modified on szerda, 13 június 2018 14:41
ICM

I. Internatonal Carp Marathon 2018.

Login to post comments

Blogolj

 • Tisztelt Versenyzők, Érdeklődők!
  Tisztelt Versenyzők, Érdeklődők! A mai nappal megszületett a döntés a III. ICM versennyel kapcsolatban. Sok szempontot kellett figyelembe…
  03/05/2020 - 13:26
 • Fontos információ!
  Fontos információ!❗️❗️❗️Tisztelt versenyzők, érdeklődők, támogatók.A járványhelyzetre tekintettel a verseny időpontján változtattunk. A korábban meghirdetett június 6-13. időpont lép…
  04/04/2020 - 06:35
 • Tisztelt versenyzők!
  Elég nyilvánvaló, hogy március-április hónapban semmifajta rendezvényre nem kerülhet sor. Ezen lehet vitatkozni, de felelős szervező ezt belátja,…
  20/03/2020 - 06:25
 • A regisztráció NEM ÁLL MEG...
  A regisztráció NEM ÁLL MEG...Többetek kérdésére válaszolva, a regisztráció addig nem áll meg, amíg 40 csapat be nem…
  18/11/2019 - 16:28
 • NA ERRE MÉG MI SEM SZÁMÍTOTTUNK!
  ℹ️NA ERRE MÉG MI SEM SZÁMÍTOTTUNK! 48 ÓRA ALATT 24 CSAPAT REGISZTRÁLT, ÉS TÖBBEN MÁR BE IS FIZETTÉK…
  18/11/2019 - 16:25
 • ITT A VÉGE – MEGVAN A GYŐZTES!
  Lehullt a lepel a záróünnepségen, felkerült az i-re a pont, nyilvánosak az eredmények! Nemsokára hivatalosan is elköszönünk Tőletek,…
  09/06/2019 - 11:30
 • TÚL A KÉT TONNÁN! – KEZDŐDIK AZ ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT!
  TÚL A KÉT TONNÁN! – KEZDŐDIK AZ ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT! ICM VÉGJÁTÉK, HAMAROSAN HÍRZÁRLAT!Az izgalmak fokozása érdekében ma délelőtt 10 órától teljes ICM hírzárlat lép életbe! Az utolsó…
  07/06/2019 - 06:31

Kapcsolat

 • home International Carp Marathon
 • phone +36 70 316 - 4583 (8:30 - 19:30)
 • mail icmtiszato@gmail.com
 • mapSarud

Kövess minket!