ICM - Items filtered by date: hétfő, 03 június 2019

hétfő, 03 június 2019

 

Fokozódó adrenalin hangulatban jelentjük, hogy a II. International Carp Marathon parádés bevezető után maga mögött hagyta a verseny bevezető szakaszát és középtávra fordult! Nem kell különösebb plusz fény annak megvilágításra, hogy ez a verseny olyan vadvízi megmérettetéssé kezd avanzsálni, amire tikon számítottunk. Közel 60 órán vagyunk túl és számos 15 feletti erőbajnok uszonyos illetve egy közel 20 kilogrammos és egy 20 pluszos sulyomdúró ősponty is matracra került. Sok csapat már maximumon pörögve küzd a Tisza-tó vad halaival, tetőfokán az ICM versenyláz!

Legnagyobb örömünk azonban ma mégiscsak az volt, hogy több olyan csapatnál jártunk mérni, amelyik még nem iratkozott fel a fogási listára, ennek következtében a mezőny átlendült azon a határon, hogy immáron több a halat fogó team a még első pontyukat várókkal szemben.

A reggeli mérlegelés óta legnagyobbként egy 17.275 grammos hosszúra nyúlt tőponty került mérlegjegyre a szintén elsőhalas CARPETMEN TEAM csapata által a „C” szektorban (PROLOGIC), amely szektorról most már elmondható, hogy végre az itteni állásokon is egyre ütemesebb érdemi horgászat van kialakulóban.

A poszt készítése közben fut be a hír, hogy a reggel három pontycsodával igencsak nagyot domborító ROD BUILDING STUDIO csapata a „B” szektorban egy újabb hatalmas, húsz plusz közeli pontyot bírt magadásra! Reméljük megjön a hivatalos mérési eredmény este és képet is kapunk hozzá. A 20 pluszos ICM best of-ért egyébként ők kapták a mai napi legnagyobb halas díjat a FANATIC BAITS felajánlásával.)

Kiemelten jó történése volt még a mai napnak, hogy az „A” szektor (WAVE FISHING) eddig igen szerényen muzsikáló első állásain feliratkozott a tavalyi bajnok CS CRAP ARAD 1-es csapat és huszáros kezdéssel meglódult a PONTYCENTRUM 1 különítménye is, amely egy szemvillanás alatt a negyedik helyig dolgozta fel magát. Őket előzi bronzhelyen az „A” szektor másik felén már a kezdetektől remekül teljesítő NIKL-CARP'R'US, legelöl pedig, az ICM elnöki pozíciójáért nem mindennapi csata van kibontakozóban. A reggeli nagyhalakkal az első helyig meglóduló ROD BUILDING STUDIO csapatától a WAVE FISHING gárdája napközben szép csendesen  visszavette a vezetést úgy, hogy továbbra sem húztak be igazán nagy halat! (De ne feledjük, a ROD BUILDING-es fiók paklijában ha minden igaz, megint ott lapul egy bombahal.)

A mai napnak volt még egy bojlis-védőszentek által sorsrendezett epizódja is, amikor is egy üveg pezsgővel érkeztünk az R.D.H.SZ BOILIE&CARPEXPRESS TEAM csapathoz, hogy Hajlemász Attilát születésnapja alkalmából köszöntsük. Némileg várnunk kellett azonban, mert a szülinapos éppen akkor pattant csónakba, hogy egy horogra akad bojlitolvaj nyomába eredjen. A hal sikeresen szákba került, így egy pezsgős-halas csapatképpel is emlékezetessé tehettük számukra a mai napot!

Ezúton is Happy birthday! Hajrá ICM!

(A várt hír befutott, a ROD BUILDING STUDIO hala 18.050 gramm, tehát újból csere lehet az élen!)

hétfő, 03 június 2019

A reggeli mérlegelés még minden szektorban zajlik, de a B 11-es álláson éjjel és reggel olyan nagypontyos bomba robbant, amiért soron kívül helyszínre kellett sietni. A ROD BUILDING STUDIO csapata három olyan halat tett matracra, amelyek együttesen több mint 50 kilót nyomtak, és az egyik példány a best of trónfosztást is magáénak tudhatja.

A nem mindennapi triplázás egy éjszakai 16.225 grammos pikkelyessel kezdődött, folytatásként a kora reggeli órákban érkezett egy 21.425 g súlyú palaszürke tisza-tavi öreg bajszos, majd nem sokkal később, egy ehhez képes kisöcsnek tűnő, de a mérlegen 14.875 grammnyi tekintéllyel megállapodó sárgás színű harcos.

A triplázás bandanagyja tehát 20 pluszba emelte a II. International Carp Marathon idei teljesítményét is, aminek nagyon örülünk! Erről a szépséges, ritka színezetű példányról egyébként érdekességként elmondható, hogy az egyik kihullott pikkelyét a nap felé fordítva megállapíthatóvá vált, hogy kb. 20 év az életkora! (Mint ismeretes, a pontyok pikkelyein évgyűrűk rajzolódnak ki, ami alapján – akár egy fa esetében – következtetni lehet a hal életkorára.) Tehát ilyen gyönyörű, öreg pontyok élnek ezen a fenséges vadvízen, vigyázzunk rájuk!

A ROD BUILDING STUDIO gárdája tehát ezzel a bő 50 kilogrammos produkcióval mezőnyt robbantott és azonnal a tabella élére száguldott. Igencsak kezd tehát bemelegedni az ICM motorja, amit az is tükröz, hogy az egyre több és szebb darabos hal miatt jelenleg a mezőnyfogás átlagsúlya 10,6 kg!

A triplázás már az eredménylistában, de ne feledjétek, a reggeli mérlegelés adataira még várunk! Addig szép napot, ICM!

Blogolj

Kapcsolat

  • home International Carp Marathon
  • phone +36 70 316 - 4583 (8:30 - 19:30)
  • mail icmtiszato@gmail.com
  • mapSarud

Kövess minket!